Activitati

INCEPE ACTIVITATEA!
Odata cu venirea toamnei am inceput si noi
activitatea la Asociatie. In prima sedinta am discutat despre viitoarele activitati, precum si despre prezentarea de duminica.

Prima noastra activitate a fost CURATENIA! Sediul noatru arata acum cat se poate de bine si asteptam tineri sa se inscrie.


Expeditie!

Cum ne-am si obisnuit, in vacanta de vara mergem in expeditie, pasul final dua un an de activitate, momentul in care aratam ce am invatat: sa lucram in echipa pentru binele tuturor, sa ajutam si sa ne autoeducam. Intr-o expeditie trebuie sa te poti baza pe cel de alaturi, trebuie sa lucrezi in echipa. Cele 2 zile departe de oras vor fi esentiale pentru incununarea cu succes a lunilor de activitate.

Expeditia de anul acesta va avea loc in intervalul 23-24 august. In cazul in care alte evenimente sau vremea vor impiedica desfasurarea expeditiei in data aleasa, aceasta va fi reprogramata. Programul exact al expeditiei precum si lista cu obiectele necesare vor fi postate cu 1 saptamana inainte. Promitem sa revenim cu imagini si concluzii.


Colectarea hartiei

V-ati saturat de ziarele si revistele vechi ce va ocupa spatiul din camera? Poate ca de ele nu… dar cu siguranta trebuie sa ai un caiet prin camera ta de care nu mai ai nevoie. Oricum ar fi … cu siguranta ai o foaie inutila prin casa… macar o lucrare (daca nu ai aruncat-o la cos inca).
Anuntam Marea Colectare, activitate de voluntariat realizata in parteneriat cu elevii Colegiului National „George Cosbuc”!  Incepand cu 9 mai, adica maine, vom informa prietenii, colegii, rudele, vecinii si cati mai multi locatari ai orasului Motru despre aceasta activitate.  Apoi, incepand cu data de 14 mai vom colecta hartia la sediul Asociatiei de langa Biserica Catolica. Hartia colectata va fi reciclata la un centru de reciclare din Tg-jiu. In fiecare zi, de pe data de 14 mai pana pe data de 20 mai intre orele14:00-15:30 la sediu vor fi gasiti 2 membri ai asociatiei. Orice tip de hartie este acceptat, de la ambalaje la cutii de carton, coli A4/A3 sau orice alt format tiparite, caiete, reviste, pliante, brosuri, sau orice alt tip de hartie ce nu va mai trebuie.

Va asteptam cu drag si pentru orice fel de intrebari, lasati comentariu.


Vineri, 15 aprilie

In sfarsit, spectacolul a avut loc. Si nu fara surprize. Putem spune ca a fost un nou succes al asociatiei si a fost pentru noi o noua ocazie de a aduce un zambet pe buzele copiilor mai putin norocosi. Pentru Ana s-a strans suma de 7080 RON prin bunavointa spectactorilor, a unor oameni minunati. Asociatiile „Lumea Noastra” si „Reusim Impreuna” au facut pachetele pentru copiii de la centrele de plasament, copii ce au fost incantati si s-au bucurat de atentie si de compania noastra. Persoane din tot judetul au fost prezente si sala a fost neincapatoare pentru cei veniti.

Ca de fiecare data, povestile acestor copii ne-au atins si, nu putem ramane indiferenti. Fiecare copil din centrele de plasament are in spatele lui o poveste cumplita. Asta seara, l-am cunoscut pe Alex. Este un copil minunat, care spune „te rog” si „multumesc” si care are nevoie de un singur lucru: afectiune. A gasit in noi niste prieteni foarte buni si, de pe buzele lui am aflat un adevar teribil: acesta ne-a spus „mama mea..m-a lasat in gunoi”. Este un pusti foarte lipicios si si-a gasit 3 „mamici” printe noi. Singura lui dorinta era sa ne tina in brate, sa „faca nani nani puiul mami” la noi in brate. Acesta este Alex:

Insa spectacolul a fost despre dans, muzica si veselie. Scopul nostru era sa ii inveselim pe acesti copii. Astfel, zeci de tineri s-au unit pe scena si in spatele ei pentru a face din acest spectacol unul minunat. Piticii nostri, grupele de dans pregatite de Mela, au fost deliciul serii si va invitam sa urmariti fotografi facute in timpul spectacolului AICI.SI cum o realizare nu vine intotdeauna singura,colegele noastre de asociatie au prezentat proiectul ”GALA PREMIILOR IN EDUCATIE”organizat de FUNDATIA DINU PATRICIU, care urmareste promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.Nu au lipsit nici pliantele ,biletele sau baloane ce oferau mai multe informatii despre aceasta gala sau transmiteau un mesaj profund”Pretuieste educatia”. Promitem ca maine sa punem pe blog si un filmulet din timpul spectacolului. Multumim celor prezenti, atat in numele nostru cat si in numele copiilor, si mai ales al Anei.

Aceasta activitate a Asociatiei a fost de asemenea foarte mediatizata. Au aparut articole pe urmatoarele site-uri:

www.suntparinte.ro

www.resurse-tineret.ro

www.lumebuna.ro

De asemenea, intre spectacolul va putea fi vizionat in prima zi de Paste pe postul de televiziune Tele 3.


Miercuri, 13 aprilie 2011-pregatiri

Astazi am fost sa facem cumparaturile pentru spectacolul de vineri. Am realizat 14 pachete pentru copiii de la centrele de plasament. In continuare va vom aratam niste imagini din timpul cumparaturilor.



Spectacol caritabil la Casa Sindicatelor, vineri 15 aprilie

Asociatia „Lumea Noastra” impreuna cu Asociatia „Reusim Impreuna” si postul de televiziune Tele 3 organizeaza un spectacol caritabil pentru Ana, o fetita cu grave probleme de sanatate ce va suferi o operatie pe cord deschis in vara acestui an. Acest spectacol va dura aproximativ 4 ore in care copii, tineri si adulti au pus cap la cap un spectacol minunat. Tinerii de la Asociatia Lumea Noastra vor fi la dispozitia tuturor spectatorilor si vor organiza copiii(cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani) pe scena. Va invitam sa fiti alaturi de noi si mai ales de Ana. Intrarea la spectacol este gratuita, iar cei ce vor, pot face donatii.  Ana o sa danseze si ea, pe scena si, pot sa va spun de la repetitii ca face o treaba minunata. Este un copil talentat si merita tot ce este mai bun. Va asteptam cu drag vineri, 15 aprilie la Casa Sindicatelor ora 16:00 si mentionam ca spectacolul o sa apara la televizor in ziua de Paste. Multumiri de asemenea tuturor persoanelor ce au fost alaturi de noi. Revenim cu imagini si concluzii de la spectacol.

3 comentarii Add your own

  • 1. aloi:)))  |  mai 7, 2011 la 12:49 am

    oameni buni sunt tare bucuros……..simt numai bucurie in suflet stiind k inca va acupati de acest proiect si k totusi mai sunt tineri care sa se alature activitatilor….tin sa va anunt k sunt trist…..dc ?din cauza k nu sunt cu voi acolo sa va mai dau si eu niste ideei si nu numai …un ras de al meu :)))))in fine spor la munca si am sa vin si eu in august acasa am sa trec sa va vad va pup si cine va vedea acest mesaj sa ii salute pe toti de la asociatie si mai ales pe mela cu mesaju aloi nebunu nu va uitat :)))))va pup

    Răspunde
    • 2. Pirvulescu Ramona  |  mai 8, 2011 la 7:42 pm

      Draga aloi, nici noi nu te-am uitat! chiar astazi am avut sedinta si ne-am amintit de rasul tau:)) care este de-a dreptul hilar!:)) ne e dor de tine si abia asteptam sa te vedem>:D< dar ma superi:)) sa stii ca ne poti da idei si de la distanta!! pai cum?.. n-avem mess? ba chiar avem si blog acum! simte-te liber sa ne dai cate idei vrei!! Chiar te rugam!!

      (pt cei ce nu stiu, aloi este unul dintre cei "vechi" de la premiu. el a luat aurul acum ceva timp, 2 ani cred, si acum este in Anglia. cu toat eca a terminat programul de cativa ani, el inca se implica in activitati cand este in tara)

      Răspunde
  • 3. Noi activitati « Asociatia "Lumea Noastra"  |  mai 8, 2011 la 7:35 pm

    […] Activitati […]

    Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed