About

Asociatia “Lumea Noastra” isi desfasoara activitatile in orasul Motru de foarte multi ani. Coordonatoarea acesteia este doamna Melania Pop, cunoscuta in oras mai ales datorita talentului acesteia la dans/dans sportiv. Activitatile noastre nu sunt foarte cunoscute de multi dintre locuitorii acestui oras si asociatia primeste foarte des eticheta de “dansuri”. In cadrul acestei asociatii, dupa cum am spus is in post-ul anterior, se desfasoara un program foarte important, initiat in Anglia, de Ducele de Edinburgh. In cadrul acestui program se desfasoara activitati in cadrul urmatoarelor sectiuni:

VOLUNTARIAT;

AVENTURA;

ACTIVITATI FIZICE;

ABILITATI PERSONALE.

Se poate inscrie oricine, indiferent de rasa/religie/nationalitate cu varsta cuprinsa intre 14-25 de ani. Prin intermediul acestui program tinerii invata ce inseamna lucrul in echipa, responsabilitatea, grija fata de semenii nostri precum si cum sa isi poarte de grija in viata de zi cu zi. Peste 7 milioane de tineri din 132 de tari participa la acest program, iar in Romania, exista 17 organizatii  ce lucreaza cu  acesta, pana in prezent. Exista 3 nivele prin care fiecare tanar trebuie sa treaca pana sa parcurga tot programul si anume: Bronz, Argint si Aur. La sfarsitul fiecarei perioade se primesc diplome si medalii din Anglia precum si un carnet de recomandari, toate sub parafa Ducelui de Edinburgh.In posturile ce urmeaza vom prezenta in detaliu ce presupune fiecare sectiune a programului si ce conditii trebui indeplinite pentru a absolvi cu drepturi depline. De asemenea vom prezenta avantajele nenumarate pe care un tanar le are odata aflat in baza de date a acetui program.

Pentru mai multe detalii despre acest program gasiti aici.

4 comentarii Add your own

  • 1. Andy Batog  |  iulie 28, 2011 la 2:43 pm

    Buna ziua,

    Va rog sa corectati articolul cu urmatoarele informatii:
    -pana in prezent exista 17 organizatii in tara care lucreaza cu acest program.
    -Sectiunile programului sunt traduse in romaneste ca: VOLUNTARIAT; AVENTURA; ACTIVITATI FIZICE; ABILITATI PERSONALE.

    Va multumesc,

    Andrei Batog
    vicepresedinte Asociatia International Award for Young People
    http://www.intaward.ro
    0755 100 146
    andy_batogus@yahoo.com

    Răspunde
  • 2. Pirvulescu Ramona  |  iulie 28, 2011 la 3:18 pm

    Buna ziua,

    Ne cerem scuze pentru aceste greseli. Am corectat continutul acestui post. Va multumesc pentru corectare.

    Pirvulescu Ramona

    Răspunde
    • 3. Andy Batog  |  iulie 29, 2011 la 11:30 am

      Va multumesc pentru mofificari.
      „Peste 7 milioane de tineri din 132 de tari participa la acest program” – daca credeti ca este de folos, puteti introduce si acesta informatie. 🙂
      multumesc mult din nou

      Andrei Batog

      Răspunde
  • 4. Vlad  |  ianuarie 22, 2012 la 12:59 pm

    Am înţeles ca asociaţia îşi desfăşoară activitatea în Motru de „foarte mulţi ani”.
    Doresc să ştiu mai multe despre istoria acestei organizaţii. De la ce idee a pornit? Câţi erau la început? Prin ce etape de dezvoltare a trecut? Dificultăţi în atragerea tineretului, şi/sau orice altă informaţie referitoare la istoria organizaţiei.
    Consider că un istoric ar ajuta atât la o mai bună informare a ceea ce a fost, ce este şi ce se doreşte a fi cât şi la desfiinţarea falsei etichete de „dansuri”.
    Mulţumesc anticipat!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed